previous arrow
next arrow
Slider

011/763413

Thomas Watsonlaan 103 3930 Hamont-Achel

011/391949

Justitielaan 10
3910 Pelt

Verzorging

Verluieren

Bij iedere verzorgtafel zijn er luiers (merk Pampers), luierzakjes, tissues, doekjes en zalf voorzien. Ook zijn er een koortsthermometer, fysiologisch water, borstel en kam en reserve kleertjes aanwezig.
Na het verluieren wordt het kussen ontsmet. Verzorging is steeds een individueel moment met het kind.

Zelfredzaamheid

De kindjes worden gestimuleerd om zoveel mogelijk zelf te doen. Zelfstandig eten, omkleden, tandenpoetsen, naar de wc, de trap oplopen enz.

Zindelijkheidstraining

Zodra we merken dat er interesse is in het potje, starten we met zindelijkheidstraining. Dit is rond de 20-24 maanden. Om ook thuis ondersteuning te kunnen bieden bij de zindelijkheidstraining maken we gebruik van de poppen Jules en Marie. Met beloningstickertjes en het boekje “Op het potje” kunnen de ouders samen met het kind gaan oefenen. Ook hebben we een zindelijkheidskoffertje dat door de ouders geleend kan worden om thuis te oefenen met hun kindje.

Voeding

Baby’s krijgen de fles met borstvoeding of melkpoeder volgens het schema van thuis. We nemen ze lekker op schoot. Meteen na de voeding wordt de fles grondig gereinigd. We zorgen er ook voor dat de flessen ( en de tutjes) dagelijks worden gesteriliseerd. Met groente- en fruitpap wordt gestart in overleg met de ouders.

De peuters eten op vaste tijden. ( 9.00 uur soep, om 11.00 uur een warme maaltijd en om 15.00 uur fruit/brood). Dit doen we zoveel mogelijk gezamenlijk, zodat het een gezellig eetmoment wordt. De kleinsten eten in een kinderstoel en voor de peuters wordt het eten op tafel opgeschept.

Na het eten worden de kindjes met een washandje gewassen en daarna afgedroogd. Ieder kindje krijgt een proper washandje en handdoekje. De peuters gaan met een begeleidster mee om hun tandjes te poetsen, handjes te wassen en op het potje of de wc te gaan. Daarna mogen ze zichzelf uitkleden en gaan ze naar bed.

Slapen

De rustmomenten zijn afgestemd op de behoefte van ieder kind. Een kind wat moe is kan naar bed, een kind dat niet moe is hoeft niet te gaan slapen. Bij de baby’s observeren we goed, wanneer ze moe zijn en in bed gelegd moeten worden. De oudere kindjes gaan meestal na de maaltijd (soep, groente en/of fruit) naar bed. We proberen de kindjes vanaf 6 maanden een zeker ritme aan te wennen.

Ieder kind heeft zijn eigen bedje en slaapt in een slaapzak. Bij de baby’s gaan we ieder kwartier voorzichtig controleren of alles in orde is. Dit ter preventie van wiegendood. Iedere dag wordt het beddengoed gecontroleerd en zo nodig vervangen. Sowieso wordt ieder bedje, 1x per week verschoond.

Webdesign © WiThService.be