logo speelhuis kleur

't Speelhuis Neerpelt

011/391949

Justitielaan 10
3910 Pelt

't Speelhuis Achel

011/763413

Thomas Watsonlaan 103 3930 Hamont-Achel

Kinderdagverblijf 't Speelhuis

Visie & Verzorging

’t Speelhuis gaat uit van de natuurlijke behoefte dat ieder kind zich wil ontwikkelen. Dit doet een kind op basis van zijn of haar aanleg en temperament. Om het proces te stimuleren is er een sfeer van geborgenheid en vertrouwen nodig. Wij willen graag de kindjes de geborgenheid
bieden van een 2de thuis, zodat ze zich op hun gemak voelen en met plezier naar ons toe komen. Wij staan erop dat we een gevarieerd aanbod van activiteiten voor de motorische, sociale, emotionele en cognitieve ontwikkeling aanbieden. Dit leidt tot de ontwikkeling van een kind met voldoende zelfvertrouwen voor de stap naar de kleuterschool.

Verluieren

Voor elk kindje is er een individueel vakje voor zijn/haar spulletjes bij de verluiertafel. Wij zorgen dat het verluieren een rustig individueel momentje wordt met het kind. Alles om te verluieren is aanwezig en wordt door ons gezorgd.

Zelfredzaamheid

De kindjes worden één voor één gestimuleerd om zoveel mogelijk zelf te doen. Zoals zelfstandig eten, samen omkleden, tandjes poetsen, naar het potje gaan,.. Hier maken we steeds een leuk en leerrijk momentje van.

Zindelijkheidstraining

Zodra we merken dat er interesse is in het potje starten we in samenwerking met thuis met zindelijkheidstraining. Dit gebeurd meestal rond de 20-24 maanden. Om ook thuis ondersteuning te kunnen bieden bij de zindelijkheidstraining maken we gebruik van een zindelijkheidskoffer die je mee naar huis mag nemen. Op de opvang werken we met een beloning stickersysteem waar alle kindjes trots op zijn als ze een sticker kunnen plakken .

Voeding

Onze peuters eten op vaste tijdstippen , D.w.z. : 9 uur verse soep, 11 uur een warme gevarieerde maaltijd en om 15 uur fruit en een boterham. Dit doen we zoveel mogelijk gezamenlijk, zodat het een gezellig eetmoment wordt. De kleinsten eten in een hoge kinderstoel en voor de peuters
wordt het eten op tafel opgeschept.

Na het eten worden de kindjes met een washandje gewassen. De peuters gaan met een begeleidster mee om hun handjes te wassen, tandjes te poetsen en op het potje te gaan . Daarna mogen ze zichzelf uitkleden en na een leuk verhaaltje gaan ze naar bedje toe.

Onze baby’s eten volgens het ritme van thuis. Ze krijgen flesje met borstvoeding (waar we zeker voor open staan) of melkpoeder. Dit wordt een gezellig één op één momentje. Wij zorgen er voor dat zowel de flessen als tutjes dagelijks worden gesteriliseerd. Met groente-en fruitpap wordt gestart in overleg met de ouders.

Slapen

De rustmomenten zijn afgestemd op de behoefte van ieder kind. Een kind dat moe is kan naar bed, een kind dat niet moe is hoeft niet te gaan slapen. Bij de baby’s observeren we goed, wanneer ze moe zijn kunnen ze lekker naar bedje toe. De ouderen kindjes gaan meestal na de maaltijd naar bedje. We proberen de kindjes vanaf 6 maanden een zeker ritme aan te wennen wat aangenaam is voor het kind.

 

Webdesign © WiThService.be